Osteopatbehandling

Efter en screening kan du behöva balansera och justera din kropp innan du fullt ut kan börja belasta den. Vårt holistiska synsätt handlar om att ge dig möjlighet till en bra start på din livsstilresa eller specifika idrottsmål. Därför erbjuder Fysiolabbet behandlingar i samarbete med Osteopat Anders Björklund som ger dig bästa förutsättningar till en skadefri framtid.


Boka behandling hos Anders Björklund här...
Eller ring på 0708-20 36 10

Osteopatin lägger största vikt vid att upprätta kroppens grundstruktur så att alla dess organ ska kunna samverka optimalt.

Osteopaten använder sina händer som verktyg för att få muskler, ligament, bindväv och inre organ att samverka enligt medfödda principer. Med skonsamma och effektiva tekniker återställer osteopaten balansen i kroppen så att den återfår kontrollen över sina funktioner igen.

Den klassiska osteopatin har en unik helhetssyn på kroppen, där nervsystemet, blodcirkulationen, de hormonella och de lymfatiska systemen tillsammans med bindväv, muskler, leder, ligament och inre organ utgör en väl integrerad och fungerande helhet och behandlas som sådan.

Hur går en behandling till? 


Det går inte att "justera det onormala till det normala", dvs det är omöjligt att bara hantera kroppens skadade/smärtsamma område, oavsett om det är en särskild led, ett organ eller en nervtillförsel utan jag tar med hela kroppen i beaktande när jag behandlar....

För mig är det viktigt att du som patient känner dig trygg och får bästa tänkbara behandling. Därför börjar jag alltid med en grundlig genomgång av dig och dina specifika problem. Baserat på resultatet gör jag sen en bedömning av vilken typ av osteopatisk behandling som passar bäst för dig.

Det är alltid viktigt att fastställa vad som orsakar problemet, hur det har uppkommit, och vilka faktorer som bidrar till att besvären kvarstår, för att jag skall kunna hjälpa dig på bästa sätt.

Behandlingen infattar vanligtvis en kombination av olika osteopatiska behandlingstekniker men som Klassisk Osteopat använder jag ofta Body Adjustment - en så kallad ”helkroppsrutin som bland annat innefattar palpation för att kunna bedöma och värdera responsen i kroppens vävnader.Anders Björklund, Osteopat