KOST
DET ÄR SKILLNAD PÅ RÅVAROR OCH ULTRAPROCESSAD MAT

MAT & NÄRING

Vi kan aldrig springa ifrån vårt ursprung och genetiska kod, vilket i grunden är det som avgör vad bra mat är för just dina celler och din kropp. Mat handlar om att tillgodose det kroppen och dina celler behöver och kan förbränna till energi. Du kan aldrig prestera bra på dåligt bränsle. Hur mycket du skall äta av respektive energigivare bör bestämmas av din metaboliska förutsättning och variera i takt med dina behov. Oavsett om du är ute efter att öka din träningsmängd, gå upp eller ned i vikt eller må bättre, är mat- och näringsintaget det viktigaste du måste se över.

Om det du tror på inte fungerar, kanske du skall prova något du inte tror på.


På fysiolabbet har vi valt att i grunden arbeta utefter kunskapen att ta fram din metaboliska profil, eller med andra ord; en grundlig näringsmedicinsk undersökning, ur vilken din individuella, unika och optimala bränsleblandning av energigivare bestäms. Det styr nämligen vilken mat du behöver för att prestera på topp och må bra. De flesta djur vet vad de skall äta och vad de mår bra av och det är samma sak med oss människor. Vi har alla olika energi- och näringskrav från våra celler. Så det är egentligen ganska självklart vad vi ska äta. Vad som fungerar för din kompis behöver inte fungera för dig!

Hur går en Metabolisk screening och näringsmedicinsk undersökning till?kost

KOLHYDRATER

KOLHYDRATER

Kolhydrater används framförallt som bränsle i kroppen och är den huvudsakliga energigivaren till hjärnan.
kost

PROTEINER

PROTEINER

Proteinet är främst en byggsten för kroppen och används till att bygga allt från muskler till enzymer, de ämnen som är nödvändiga för alla reaktioner som sker i kroppen.
återhämtning

FETTER

FETTER

Fett används både som bränsle och byggstenar i kroppen. Vår hjärna och ytskiktet på alla celler är uppbyggda av fett samt bildandet av hormoner som styr en rad funktioner i kroppen.
inbody 770

VÄTSKA

VÄTSKA

Vatten är viktigt för alla mekanismer i vår kropp skall fungera. Bra vattenbalans gör att blodet får rätt viskositet så näring och slaggprodukter kan transporteras på ett effektivt sätt.
kost

ANTIOXIDANTER

ANTIOXIDANTER

Antioxidanter är ämnen som skyddar oss mot skadliga fria radikaler som bildas med hjälp av syre. Dessa skyddar på sås vis kroppen från skador och i förlängningen från sjukdomar.
kost

VITAMINER OCH MINERALER

VITAMINER OCH MINERALER

Vitaminer och mineraler skall ses som små byggstenar som är livsnödvändiga för att hela kroppen skall fungera optimalt.
återhämtning

FYTOKEMIKALIER

FYTOKEMIKALIER

Fytokemikalier är kemiska ämnen i vår kropp och som finns i växter och örter. De har en positiv hälsoeffekt för oss, allt från virus och bakteriedödande till antiinflammatoriskt och cancerhämmande.
inbody 770

OM TILLSKOTT

OM TILLSKOTT

Mikronäringsämnen är livsviktga för att dina celler skall fungera. Rätt balanserat intag ökar din metabolism och därmed din livskvalitet, hälsa och prestation.